Borre Historielag arrangerte 1. påskedag kirkegårdsvandring til to historiske gravsteder på Borre kirkegård, ledet av sokneprest Carl-Ove Fæster. Tradisjonen med kirkegårdsvandring startet i 2014 i anledning grunnlovsjubileets 200-årsmarkering. Senere har vi besøkt to-tre historiske graver i påsken hvert år. Denne gangen besøkte vi gravstedene til operasangerinne Wilhelmine Holmboe- Schenstrøm (1842 – 1939), som var bosatt i Åsgårdstrand, og skipsbyggmester Carl Petersen Paaske (1753 – 1850), som var bosatt i Horten. Fæster fortalte om deres interessante liv og yrkeskarriere, og de mange deltakerne fikk tilført ny og berikende lokalkunnskap.

Tradisjonen tro, la historielaget ned påskeliljer ved gravstedene.

Avslutningsvis stoppet vi ved Pilegrimssteinen som nylig er reist utenfor kirken. Borre kirke ligger i Tunsbergleden, og i steinen er det innrisset «743 km til Nidaros».

Takk til Carl-Ove Fæster for en flott og kunnskapsrik vandring i historiens tegn.

Styret i Borre Historielag

v/ EKH