Møteplan

Facebook offentlig gruppe: Borre Historielag

Onsdag 29. mars

Bruserød kl 19.00

«Vestfoldinger i felttoget 1940»

Bildekåseri ved forfatterne Thomas Nilsen og Dag Bruknapp

Entre kr 50,- Medlemmer fri inngang. Salg av boka «De valgte å kjempe. Vestfoldinger i felttoget 1940».

Søndag 16. april

Borre kirke 1. påskedag kl. 12.30

”Kirkegårdsvandring på Borre Kirkegård” v/ Sogneprest Carl Ove Fæster

Vi besøker blant annet gravstedene til Ltn. Dons og Per Deberitz.

Oppmøte ved hovedinngangen.

Orientering om kirkekunsten i Borre kirke etter vandringen. Oppmøte ved hovedinngangen

Onsdag 17. mai

«Bunadsparade» i Borgertoget

Vår forening arrangerer også i år bunad-parade i Borgertoget kl 16.00

Alle i bunader og festdrakter som ikke har egne faner å gå under, oppfordres til å delta i bunadsparaden! Vi har plakater fra samtlige fylker + internasjonal plakat. Vel møtt på Torget under fanen til Borre Historielag kl 15.30.

Tirsdag 30.mai

Løvøykapellet kl 18.00

«Foredrag om Pilegrimsleden gjennom Horten med omvisning i Løvøykapellet»

v/ Eivind Luthen og Ole Jan Aasen

Lørdag 10. juni

Busstur til Larvik med Fritzøeparken og Hedrum Bygdetun.

Omvisning begge steder: Medlemmer kr 400, ikke-medlemmer kr. 500. Pris inkluderer også lapskaus, kaffe og vafler på Hedrum Bygdetun. Avreise fra bussholdeplassen ved Torget i Storgata kl. 9.00. Tilbake kl. 16.00. Bindende påmelding til sekretær Audun Karlsen (e-post/tlf. 95729014) innen 1. mai. Begrenset antall plasser.

Onsdag 21. juni

Bruserød kl 19.00

«Hvordan skolestua på Bruserød ble til»

Kari Aasen forteller om innsamlingen av materiell fra de gamle skolene i daværende Borre kommune. Lars Jørgen Ormestad orienterer om bokverket «Norske gårdsbruk» med fokus på gårder i Borre.

Tirsdag 15. august

Bruserød kl. 14.00 -17.00

«Dugnad ute og inne». Medlemmer er hjertelig velkommen til en innsats, kort eller lang, for å klargjøre gården til Bruserøddagen.Historielaget byr på kaffe og vafler.

Torsdag 17. august

Bruserød kl. 18.00

«Bruserøddagen» Musikalsk underholdning ved «Sviskeprinsene». «Lille Grethe i ord og toner» ved Wigdis Solberg. Salg av rømmegrøt, kaffe og vafler kr, 100. Parkering på nabogården. Overrekkelse av lokalhistorisk boksamling v/ Hans-Chr Oset. Bruserøddagen 2017 er tilknyttet den nasjonale Kulturminnedagen.

Tirsdag 5. september

Tursti i Åsgårdstrand

«Historisk vandring i Åsgårdstrand» i samarbeid med Aasgaardstrand og omegn historielag.

Utgangspunkt i Historisk tursti nr 5 og 9 (se turstier på vår nettside).

Turen avsluttes i det gamle rådhuset og bystyresalen.

Oppmøte utenfor Thon Hotel Åsgårdstrand kl 17.00

Onsdag 11. oktober

Bruserød kl. 19.00

«Ra sanglag 100 år»

v/ Jan Walther Thorvaldsen

Cato Wicklund var korets første dirigent (hans prestegårdsmøblement er skjenket vår forening, og har fått plass i den såkalte Wicklundstua i 2.etasje).

Torsdag 2. november

Kafe Breda, Lokalhistorisk Senter kl 19.00

«Presentasjon av Borreminne 2017».

Foredrag av forfattere. Salg av årets Borreminne.

Onsdag 6. desember

Bruserød kl. 18.00

«Julemøte for medlemmer». Risgrøt og underholdning.

Grøt, kaffe og julekaker kr. 100,- Bindende påmelding innen 1. des til Audun Karlsen (e-post / tlf 95 72 90 14). Julesanger og underholdning.

VIKTIG INFORMASJON 2017

• Ønsker du å leie Bruserød? Kontakt gårdens vaktmester Harald Ouff, tlf 91 19 87 51

• Dere som har e-postadresse og ikke får mail fra oss: Vennligst send adressen til sekretær Audun Karlsen auduka@online.no, (tlf. 957 29 014)
  •
  • Vi tar gjerne imot gevinster til utlodningene på møtene våre.
  •
  • Vår hjemmeside oppdateres jevnlig: http://www.borre-historielag.no/
  •
  • De historiske turstiene er utarbeidet i samarbeid med Borre Historielag. Link til 25 turstier i kommunen ligger på vår nettside og på Horten turistkontor www.visithorten.com
  •
  • Borre Historielag er tilknyttet Norsk Tippings Grasrotandel. Vi trenger din støtte! Vårt organisasjonsnummer er 98 88 27 134.

Velkommen til alle arrangementer! Ta gjerne med venner og kjente!

Hilsen styret i Borre Historielag

Anna beretter

til interesserte tilhørere

Utrolige historier i søylenes utskjæringer!

! Ut på tur aldri sur !

Vi besøkte Refsnes Gods

og Ramme gård

Fantastisk tur!

Alle bilder: Ole-Magnus Robertsen

Velkommen til alle arrangementer! Ta gjerne med venner og kjente!

Borre Historielag © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use